Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Περιβαλλοντικές δράσεις στο Μουζάκι

Περιβαλλοντικές δράσεις στο Μουζάκι


Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού προγράμματος CoGreen, πραγματοποιήθηκαν δύο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στο Μουζάκι. Η μία έγινε στο ΚΠΕ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ και η άλλη, στο παρκάκι του Προφήτη Ηλία, που πρόσφατα κατασκευάστηκε.

Φοιτητές από το τμήμα Δασολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν, μέσα από το πρόγραμμά CoGreen, ως «Περιβαλλοντικοί Ενεργοποιητές» αλλά συγχρόνως και να απολαύσουν το υπέροχο τοπίο.

Το Δασαρχείο Μουζακίου, το ΚΠΕ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ και η ΑΜΚΕ ΙΤΑΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙ, ανέλαβαν να ενημερώσουν τους φοιτητές για το έργο τους και για τις περιβαλλοντικές δράσεις τους.

Επίσης στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, η κυρία Φρόσω Παπαδημητρίου, ειδικός συνεργάτης της EuroAcademy Association, ανέλυσε στους φοιτητές και στους άλλους παρευρισκόμενους, την τεχνική της αφήγησης. Όπως τόνισε η κυρία Παπαδημητρίου, μέσα από μια δομημένη και επιτυχημένη αφήγηση είναι δυνατό να αυξηθεί, κατά πολύ, το επίπεδο της επικοινωνίας μεταξύ του αφηγητή και του κοινού του.

Οι φοιτητές εργάστηκαν σε δύο ομάδες, που σύντομα θα εκπονήσουν και θα υλοποιήσουν δύο περιβαλλοντικά σχέδια. Τα σχέδια αυτά αφορούν περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής, όπως οι συνέπειες από τις πλημμύρες, οι συνεργασίες των φορέων για θέματα περιβάλλοντος, η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Περιβαλλοντικές δράσεις στο Μουζάκι

Περιβαλλοντικές δράσεις στο Μουζάκι

https://www.facebook.com/61555056551408/posts/pfbid07YxDMf2GiunpJkoXJvr5CeN38zT5qvfgCSMufSATk7dozcHZ6meRBUu5TTzvAqLUl/?app=fbl/

Βίντεο και φωτογραφίες από το πεδίο ΕΔΩ